Recept

Här kommer att finnas nya recept allteftersom säsongen skiftar!

Nässelsoppa
en matupplevelse om våren    

ca 2 l nyplockade nässlor
2 msk vetemjöl
1 msk smör
1 liten gul lök
1 klyfta vitlök
1 liter vatten
2 tärningar ekologisk buljong (vegetarisk eller höns)
1 dl vispgrädde
salt +peppar

Skölj nässlorna väl och förväll dem i 10 minuter. Häll av vattnet och hacka eller mixa nässlorna.
Koka upp vatten och tillsätt buljongtärningarna.
Smält smöret i en annan kastrull och häll i mjölet under kraftig vispning. Späd genast med buljongen lite i taget så att redningen löser sig. Hacka lök och vitlök mycket fint och tillsätt tillsammans med de hackade nässlorna. Låt koka i 5 minuter. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Servera gärna med ägghalvor i soppan!